پنجشنبه 20 ارديبهشت 1403 | Thursday 9 May 2024

امام جمعه دشتستان با تاکید بر لزوم بهبود وضعیت راه‌های عشایری در این شهرستان گفت: مشکلات مدارس عشایر دشتستان رفع شود.

به گزارش دیارجنوب ، حجت‌الاسلام حسن مصلح در نماز جمعه برازجان با اشاره به ۱۵ مهر روز روستا و عشایر اظهار داشت: جامعه روستایی و عشایری خاستگاه تمدن بشری است که با فرهنگ و شیوه زندگی مخصوص خود مردمانی صبور، تلاشگر، معتقد و غیور را تربیت کرده‌اند.

وی اضافه کرد: این جامعه به عنوان سنگ زیربنای تولید، برخلاف نسبت جمعیتی پایین، نقش مهمی در امنیت، اقتصاد و استقلال کشور ایفا می‌کنند و به مثابه کانون‌های کوچک تولیدی، سهم بزرگی در توسعه همه جانبه دارند.

امام جمعه دشتستان افزود: اگر چه نفت، صنعت و خدمات سهم به سزایی در اقتصاد ملی دارند اما اقتصاد روستایی و عشایری در مقابل منابع طبیعی پایان‌پذیر، جزو اقتصاد پایان‌ناپذیر محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: نگاهی به جمعیت روستاها و عشایر نشان می‌دهد که این جمعیت مولد، کم حاشیه و نجیب، به دور از آلودگی و معضلات کنونی شهرها و وابستگی کمتر به منابع نفتی، نقش ارزشمندی در توسعه پایدار ایفا می‌کنند.

امام جمعه دشتستان افزود: روستاییان و عشایر در تأمین غذا، امنیت غذایی، سلامت تولید مواد غذایی پیشتازند؛ نقش پر رنگی در صنعت توریسم و صنایع دستی دارند؛ و تولید کننده فرهنگ و آداب و سنن بسیاری در کشور بوده و هستند و نقش مهمی را در تأمین امنیت کشور به خصوص در مناطق مرزی و دور افتاده ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به مشکلات عشایر شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: جاده‌های عشایری نابسامان هستند و نیاز است که رسیدگی مناسبی به آن صورت گیرد.

لزوم بهبود وضعیت راه‌های عشایری

حجت‌الاسلام مصلح ادامه داد: با فرارسیدن فصل پاییز و آغاز آهنگ کوچ جلوه‌های زیبایی از حضور عشایر و برپا شدن چادرها در کوه و دشت نمایان می‌شود اما در پس این صحنه‌های جذاب حضور سختی‌های کوچ و کمبود امکانات و دست اندازهای مسیرهای، ایل راه‌ها و میان‌بندها کوچ نشین‌ها را رنج می‌دهد.

وی بیان کرد: سالانه اعتبار خوبی برای ترمیم جاده‌های عشایری هزینه و به صورت موقت مرمت و بازگشایی می‌شود اما به دلیل اینکه زیرساخت محکمی ایجاد نمی‌شود با کمترین بارش و سیلاب این جاده‌ها بسته و خانوارهای عشایری به ویژه در زمان بارش با مشکلاتی روبرو می‌شوند.

امام جمعه دشتستان بیان کرد: همانگونه که عشایر به آب آشامیدنی سالم نیاز دارند برق نیز از دیگر اولویت‌های آنها است که با رساندن آن به چادرهای عشایر می‌توان ضمن پاسخگویی به این نیاز در آنها به حفظ محیط زیست هم کمک کرد.

وی افزود: عشایر برای یافتن چراگاه‌ها همراه با دام خود مسیرهای سخت گذر و طولانی را می‌پیمایند اما کمبود علوفه در مراتع و گرانی علوفه دستی آنان را نگران کرده و رنج می‌دهد.

مصلح با اشاره به اینکه ناوگان آبرسانی سیار به جامعه عشایری، باید متناسب با جمعیت آنها باشد هر چند اقدامات خوبی شده و امکاناتی فراهم شده اما کفایت نمی‌کند افزود: سهمیه آرد مصرفی خانوارهای عشایری کافی نیست.

وی تاکید کرد: جامعه عشایری به دلیل نوع زندگی وابستگی بالایی به مصرف نان به عنوان منبع اصلی غذایی خود دارند بر این اساس میزان نیاز آنان به آرد و نان نسبت به جامعه شهری و روستایی که در سبد غذایی مصرفی خود از تنوع غذایی گسترده‌تری بهره می‌برند، بیشتر است.

امام جمعه دشتستان با اشاره به مشکل آموزش و پرورش عشایر تصریح کرد: مدرسه عشایری استان بوشهر زیر مجموعه اداره آموزش و پرورش عشایر سیار استان فارس است و با توجه به اینکه همزمان با آغاز سال تحصیلی دانش آموزان عشایری در استان بوشهر هستند می‌طلبد شاخه‌ای از آموزش و پرورش عشایر در این استان وجود داشته باشد.

وی گفت: به دلیل نبود آموزش و پرورش عشایر در استان بوشهر معلمان برای پیگیری‌های اداری خود باید به استان فارس مراجعه کنند و همه این شرایط موجب بروز مشکلاتی برای دانش آموزان و معلمان شده است./مهر

.

استان بوشهر

Template Design:Dima Group