جمعه 7 ارديبهشت 1403 | Friday 26 April 2024

کارگاه آموزشی داستان نویسی و آموزش مهارت نویسندگی با استقبال هنردوستان در سالن اجتماعات حوزه هنری استان بوشهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بیژن کیا مدرس این کارگاه صبح یکشنبه در این کارگاه با ارزیابی داستان نویسان و بیان تاریخچه داستان کوتاه در ایران و جهان اظهار داشت: داستان نویسان برای آغاز روند داستان نویسی باید در رابطه با موضوعات مختلف بنویسند و سپس آن را ارزیابی کنند.

مدرس کارگاه داستان نویسی به بررسی «سوژه» و اهمیت آن در داستان نویسی اشاره کرد و افزود: هر سوژه با سه روش شخصیت، تعادل و روش فانتزی بررسی می شود.

وی با اشاره به کاراکترهای داستان و انواع آن بیان کرد: کاراکتر عنصر ادبیات داستان است که کنش و واکنش عاطفی داشته باشد؛ هر کاراکتر به دو بخش کاراکتر واقعی در شرایط غیرواقعی و کاراکتر غیرواقعی در شرایط واقعی تقسیم می شود و در تمام بخش های داستان از شروع، شخصیت اصلی، حادثه اصلی و پایان باید به آن توجه کرد.

کیا افزود: ارائه اطلاعات تخصصی و دقیق، خونسردی، تکرار و زاویه دید از راه های افزایش تکنیک باورپذیری داستان است.

مدرس این کارگاه با بیان شخصیت و تاثیرگذاری آن در چگونگی نگارش داستان عنوان کرد: انتخاب در طراحی شخصیت ها بسیار مهم است و هر فردی در طول زندگی با سه عنصر شناخت، هنجار و محیط با محوریت فرهنگ در کنش است.

کیا با بیان اینکه در داستان نویسی ایرانی بیشتر از «گفتار» برای شخصیت پردازی استفاده می شود اظهار داشت: استفاده از گفتار باعث می شود شخصیت داستان کلیشه ای و تکراری شود.

وی با اشاره به «انتخاب موضوع» و نقش آن در نویسندگی عنوان کرد: داستان باید وحدت مکان، زمان و موضوع داشته باشد.

چگونگی استفاده از عناصر حسی، فضاسازی در داستان و روش های پایان داستان از دیگر مباحث مطرح شده از سوی بیژن کیا در این کارگاه داستان نویسی و آموزش مهارت نویسندگی بود.

گفتنی است این کارگاه تا ۴ مرداد ماه هر هفته در حوزه هنری استان بوشهر برگزار می شود.

استان بوشهر

Template Design:Dima Group