شنبه 8 ارديبهشت 1403 | Saturday 27 April 2024

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان دیر از برگزاری 34 برنامه هفته کتاب در این شهرستان خبر داد و گفت: سرانه مطالعه در دیر افزایش داشته است.

به گزارش دیارجنوب، سیدمهدی موسوی کراماتی عصر امروز در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان دیر با تشریح قانون تأسیس کتابخانه‌های عمومی گفت: برای هفته کتاب در شهرستان 34 برنامه مانند نشست کتاب و کتابخانه، بازدید دانش‌آموزان از کتابخانه‌ها، برپایی نمایشگاه کتاب و نقاشی، کارگاه‌های قصه‌خوانی، مسابقات کتابخوانی، پویش‌های کتابخوانی و حضور کتاب‌داران در مدارس و معرفی کتاب به بچه‌ها پیش‌بینی شده که امیدواریم با مشارکت دستگاه‌های اجرایی عملیاتی شود.
رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان دیر افزود: در چند سال گذشته سرانه مطالعه در شهرستان افزایش داشته اما انتظار داریم کتاب در جامعه نهادینه شود و همگان از مزایای آن بهره ببرند.
جذابیت کتاب و منابع کتابخانه‌ای برای گسترش فرهنگ مطالعه تقویت شود
فرماندار شهرستان دیر با بیان اینکه طرح‌هایی نظیر دوستداران کتاب حمایت شود، اظهار داشت: کتابخانه‌های شهرستان فهرستی از کتب کمک درسی و منابع ضروری را به صورت واقعی تهیه و ارسال کنند تا برای تأمین آن اقدام شود.
کریم علی‌حسنی با تأکید بر پرداخت سهم شهرداری‌ها به کتابخانه‌ها، اضافه کرد: جلسات به صورت عملیاتی و واقعی در فضای کتابخانه‌ها تشکیل شود تا کمبودها، مشکلات و مطالبات مورد بررسی قرار گیرد.
وی از فعالیت‌های کانون نجیرم تقدیر کرد و گفت: دوست داریم کارهای نو و اثرگذار مانند تهیه کتاب عکس، کتاب صوتی، معرفی کتاب در خطبه‌های نمازجمعه در شهرستان شکل بگیرد و جذابیت کتاب و منابع کتابخانه‌ای را برای گسترش فرهنگ مطالعه تقویت کنیم.
فرماندار دیر ادامه داد: انتظار است در هفته کتاب از مؤلفان شهرستان و کتاب‌خوانان برتر تقدیر شود و ضمن گزارش سرانه مطالعه، برای افزایش سرانه مطالعه پیشنهاد و راهکار ارائه دهیم.
نخبگان در گسترش فرهنگ مطالعه مشارکت کنند
رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دیر گفت: کانون نجیرم و کتابخانه عمومی دیر طرح‌های مؤثری در دیر اجرا کرده‌اند و انتظار است همه نخبگان و دوستداران کتاب با ایده‌های نو برای گسترش کتاب در بین مردم تلاش و مشارکت کنند.
غلامرضا ناطقی‌پور با بیان اینکه دو ناشر کشوری برای برپایی نمایشگاه کتاب در شهرستان حضور پیدا می‌کنند، افزود: رونمایی از کتب نویسندگان شهرستان در هفته کتاب اجرا می‌شود اما امیدواریم شهرداری‌ها نیم درصد عوارض را به کتابخانه‌ها پرداخت کنند.
شهرداری بردستان کتب نویسندگان را خریداری می‌کند
شهردار بردستان گفت: سال گذشته با مشارکت کتابخانه بردستان مسابقه کتابخوانی در این شهر برگزار شد که شاهد حضور نخبگان و اقشار مختلف بودیم که این اقدامات موجب گسترش فرهنگ مطالعه بین مردم می‌شود.
عباس مرادی افزود: آگاهی‌بخشی و تشویق مردم به سمت کتاب ضروری است که شهرداری بردستان برای تشویق نویسندگان، کتب آنان را خریداری می‌کند و هزینه برگزاری مسابقات کتابخوانی را برعهده می‌گیرد.
مصطفی تفضلی شهردار آبدان نیز گفت: در زمینه پرداخت نیم درصد سهم کتابخانه‌های عمومی ما عقب نیستیم و ماهیانه مبلغ پنج میلیون ریال به کتابخانه عمومی آبدان پرداخت می‌کنیم اما زمینی را به کتابخانه واگذار کردیم که 6 میلیارد ریال ارزش دارد و انتظار داشتیم مبلغی به عنوان نیم درصد طلب نکنند.
از چالش‌های مهم گرانی کتاب است
رئیس شورای اسلامی شهر آبدان نیز گفت: یکی از چالش‌های مهم در منطقه گرانی کتاب است که به دلیل وضعیت خانواده‌ها، بسیاری از افراد که کشاورز هستند و درآمد کافی ندارند قادر نیستند کتاب خریداری کنند و نیاز به حمایت دارند.
حسینی با بیان اینکه کتب ضروری در اختیار دانش‌آموزان قرار گیرد، افزود: پیشرفت کتابخانه عمومی آبدان مناسب نیست و اکنون ساخت آن متوقف شده و نیاز به اعتبار کافی جهت تکمیل ساختمان است.
از نیم درصد شهرداری سهمی نداریم
مسؤول کتابخانه عمومی امام هادی شهر بردخون نیز گفت: در کتابخانه عمومی بردخون اقدامات خوبی صورت گرفته و تاکنون توانسته‌ایم جمعیت قابل ملاحظه‌ای نظیر والدین، فرهنگیان، دانش‌آموزان و بزرگترها را جذب کتابخانه کنیم.
حسین شهنیایی با بیان اینکه همه اعضای انجمن‌ها عضو کتابخانه شوند، افزود: از عملکرد شهرداری بردخون راضی نیستیم و از نیم درصد درآمد سهمی نداریم و تاکنون تنها 10 میلیون ریال دریافت کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه جایگاه کتاب در خانواده‌های بردخون مناسب است، اضافه کرد: اگر حمایتی صورت نگیرد ممکن است وضعیت مطالعه و سرانه کتابخوانی کاهش یابد و نیاز به برنامه‌های فرهنگی مانند برگزاری مسابقات کتابخوانی است.
شهنیایی از وضعیت فضای سبز کتابخانه ابراز ناخرسندی کرد و ابراز داشت: همه توان خود را برای فعالیت به کار می‌گیریم اما انتظار داریم به ما توجه کنید و از ما کار بخواهید زیرا توان کار و فعالیت داریم.
مسؤول کتابخانه عمومی آبدان نیز گفت: ساختمان قدیمی کتابخانه 6 سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شده و عمر زیادی دارد و اکنون با هجوم موریانه روبرو هستیم و اگر توجهی نشود ممکن است فاجعه‌ای رخ دهد.
احمدی با بیان اینکه وسایل سرمایشی کتابخانه کافی و مناسب نیست، افزود: امید است ساختمان کتابخانه تا پایان سال تکمیل و افتتاح شود و کتب کمک درسی با حمایت شرکت‌ها خریداری شود زیرا خانواده‌ها وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند.
مسؤول کتابخانه عمومی دیر گفت: یکی از برنامه‌های سال‌های گذشته عضویت رایگان برای دانش‌آموزان و اقشار دیگر است که هرساله بیشترین عضویت رایگان را داریم.
بشیری افزود: برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در شهرستان و آشنایی مردم با کتاب، مکانی برای تبلیغات ویژه کتاب و کتابخوانی در نظر گرفته شود.
کتابخانه عمومی دیر نیاز به توسعه دارد
عضو انجمن کتابخانه عمومی دیر نیز گفت: با وجود افزایش جمعیت، کتابخانه عمومی دیر از جمله بخش کودکان نیاز به توسعه دارد که می‌توان از مشارکت و کمک خیرین بهره برد.
کنگانی با بیان اینکه منابع نمایشگاه‌های کتاب شهرستان مناسب نیست، افزود: برخی از روستاها فاقد کتابخانه هستند که می‌توان با تدارک کتابخانه سیار علاقه‌مندان روستایی را تحت‌پوشش قرار داد.
مسؤول کانون فرهنگی نجیرم نیز گفت: کانون نجیرم با همکاری تسهیل‌گران کتاب و برپایی نشست‌های کتابخوانی و قصه‌گویی در گسترش فرهنگ مطالعه گام برداشته و به‌زودی برای خانواده‌ها کتابخانه تخصصی داستان و رمان راه‌اندازی می‌کنیم.
کتاب تصویری شهرستان دیر چاپ می‌شود
محسن عمرانی افزود: کتاب تصویری در شهرستان نداریم و در پروژه‌ای یک ساله این کتاب با همکاری علاقه‌مندان حوزه عکس تهیه می‌شود که اکنون در مرحله صفحه‌آرایی هستیم و امیدواریم شاهد رونمایی از این کتاب باشیم.
وی با اشاره به برخی فعالیت‌های کانون، اضافه کرد: طرح کتابخانه متصل در برنامه داریم تا برخی افراد که گنجینه‌ای از کتاب دارند اعلام آمادگی کنند و این طرح در شهرستان عملیاتی شود.
امام جمعه شهر آبدان نیز با تأکید بر اجرای مسابقات کتابخوانی در همه سنین گفت: در زمینه کتاب و معرفی آن، جایگاه‌های نماز فضای مناسبی است و با ایجاد فروشگاه‌های کتاب برای کتابخانه‌ها درآمدزایی شود.
کتابخانه آبدان مکان مناسبی ندارد
محمود کارگر با بیان اینکه از کتابخانه مساجد استفاده بیشتری شود، افزود: بسیاری از اطلاعات علمی را از شبکه‌های مجازی می‌گیریم که این ضعف بزرگی است و امیدواریم از منابع و کتاب‌ها بهره ببریم.
وی از عدم وجود کتب منبع در کتابخانه عمومی آبدان گله کرد و ابراز داشت: کتابخانه‌ای که در شهر آبدان در حال ساخت است، مکان مناسبی ندارد زیرا در خیابان اصلی و اوج شلوغی احداث شده است.
امام جمعه آبدان اضافه کرد: توجه به زیرساخت‌های کتابخوانی و تولید کتاب‌های صوتی و دیجیتالی در برنامه قرار گیرد و کتب نویسندگان بومی شناسایی و در دسترس علاقه‌مندان باشد تا مردم به آسانی بتوانند مطالعه کنند./فارس

استان بوشهر

Template Design:Dima Group