جمعه 10 فروردين 1403 | Friday 29 March 2024

با توجه به مطرح بودن ارتقای سلامت و کاهش آلاینده‌های هشت محصول استراتژیک در کشور این طرح برای محصول گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای و بوته‌ای در استان بوشهر به تصویب رسید.

به گزارش دیارجنوب، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: افزایش روز افزون جمعیت و ارتقای سطح درآمد جوامع از یک طرف و رشد تقاضا برای خرید محصولات کشاورزی از طرف دیگر، ضرورت تولید بیشتر محصول را بیش از پیش نمایان می‌سازد.
محمد تقی منوچهری روز یکشنبه در کارگروه امور اجتماعی استان بوشهر افزود: یکی از روش‌های افزایش تولید بالابردن سطح زیر کشت که با توجه به محدود بودن منابع پایه که این راهکار به توسعه پایدار منجر نخواهد شد و روش دیگر افزایش تولید از راه افزایش عملکرد در واحد سطح است.

gojeh farangi
وی بیان کرد: حدود ۶۰۷ عامل خسارت‌زا در مزرعه‌ها، باغ‌ها و گلخانه‌ها وجود دارد که توان ایجاد خسارت به میزان ۱۰۰ درصد به محصولات را دارند بنابراین افزایش مصرف سم‌های دفع آفت‌ها و کودهای کشاورزی به‌منظور رشد عملکرد اجتناب ناپذیر خواهد بود.
منوچهری گفت: استفاده نادرست و بی رویه از نهاده های کشاورزی خطر افزایش آلاینده‌ها درمحصولات، بروز مشکلات زیست محیطی و بسیاری از بیماری‌ها و ناهنجاری‌ها را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: برای تولید محصول سالم و ایمن به منابع پایه ( آب، خاک و هوای) سالم همراه با مدیریت صحیح و استفاده بهینه از نهاده‌ها ( کود و سم) بکارگیری عوامل بیولوژیک و سایر روش‌های غیر شیمیایی نیاز است.
منوچهری گفت: این طرح به‌صورت مشترک بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرا و شامل پنج پروژه به منظور کاهش باقیمانده آلاینده‌ها و سم‌ها در محصولات کشاورزی ویک پروژه به منظور پایش باقیمانده سموم در محصولات است.
وی اضافه کرد: شناسنامه دار کردن کشاورزان با هدف جلوگیری از عرضه محصول آلوده و روان‌سازی برخورد با متخلفان با تخصیص کد شناسایی به تولید کنندگان دارای ریسک آلودگی بالا، تامین سلامت محصولات کشاورزی از شروع تولید تا زمان عرضه (ازمزرعه تا سفره)، توانمندسازی، آموزش و ساماندهی کلینیک‌ها و آزمایشگاه های تجزیه خاک و آب و گیاه، شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی و کارشناسان کشاورزی، تشکیل شناسنامه بهداشتی و خدمات درمانی برای بهره‌بردان زیرپوشش، پایش منابع خاک به‌ منظور شناسایی مناطق کشت با ریسک بالای آلودگی به فلزات سنگین و تغییر ترکیب کشت مناطق آلوده، نمونه‌برداری، لیبل زنی و ارائه گواهی در پایان دوره مراقبت و بازاریابی و فروش محصولات از جمله هدف‌های اجرای این طرح است.
منوچهری گفت: در این پروژه که به‌مدت چهار سال اجرا می‌شود ۱۲هزار هکتار کشت گوجه فرنگی ( فضای باز و گلخانه‌ای) استان بوشهر مربوط به ۲هزار و ۴۰۰ بهره‌بردار زیر پوشش طرح قرار می‌گیرند.
وی افزود: با اجرای این طرح افزایش هزینه تولید برای ارتقای سلامت هر کیلوگرم محصول گوجه فرنگی در استان بوشهر تنها ۱۲۳ ریال است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: در این راستا تاکنون آموزش ۲۵ نفر از مدیران کنترل کیفیت محصولات کشاورزی و دریافت پروانه فعالیت از اداره کل استاندارد وثبت نام از متقاضیان در سامانه پنجره واحد جهاد کشاورزی انجام و کارگاه های آموزشی در سطح شهرستانها برای دست اندرکاران طرح برگزار شده است./ایرنا

استان بوشهر

Template Design:Dima Group