چهارشنبه 5 ارديبهشت 1403 | Wednesday 24 April 2024

رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان از جان سپردن پسربچه ای در شهر آبپخش بر اثر استشمام گاز قرص برنج خبر داد.

به گزارش دیارجنوب، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: متأسفانه مردم فریب نام برنج بر روی این قرص را خورده و از آن استفاده می‌کنند درحالی‌که اثرات مرگباری دارد.

ماریا خویش دوست با اشاره به موارد مسمومیت اخیر بر اثر استشمام گاز قرص برنج، افزود: روز گذشته پسربچه‌ای در شهر آبپخش با مراجعه به درمانگاه و تشخیص پزشک بر مسمومیت،آزمایشاتی برایش تجویز می شود ولی بدون دادن آزمایش درمانگاه را ترک کرده تا اینکه امروز به پزشک مراجعه و به علت وخامت حال جان می سپارد.

khishdost

وی با بیان اینکه مادر این پسربچه اکنون در بخش ICU تحت درمان است اظهار داشت: قرص برنج در سال ۸۴ از فهرست سموم مجاز مورد تأیید سازمان جهاد کشاورزی حذف و محصولات کم‌خطری ازجمله قرص‌های سیر که دارای پروانه ساخت هستند جایگزین آن شده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان بیان کرد: به دلیل اینکه نام این قرص برنج است مردم همچنان از آن استفاده می‌کنند.

خویش دوست بیان کرد: جهاد کشاورزی نیز ممنوعیت استفاده از این قرص را اعلام کرده و از سم فروشی‌ها و همچنین عطاری‌ها تعهد منع عرضه این قرص گرفته‌شده است اما همچنان از طریق دلال‌ها و بازار آزاد تهیه می‌شود.
وی با بیان اینکه استفاده از قرص برنج به هر صورتی ممنوع است، ادامه داد: مسمومیت با قرص برنج از مرگ‌آورترین مسمومیت‌هایی است که مرگ حتمی را به دنبال دارد و تاکنون راهکاری برای نجات جان بیماران یافت نشده است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان بیان کرد: سم قرص برنج (فسفید آلومینیوم) سمی است که بر روی سلول‌های بدن تأثیر بدی دارد و تنفس سلولی را از بین می‌برد و باعث آسیب جدی به اعضا و ارگان‌های حساس بدن مانند کلیه‌ها و قلب می‌شود.
وی تصریح کرد: در بازدید روز گذشته از کارگاه‌های بسته‌بندی خرما، بیش از ۹۰ درصد این کارگاه‌ها (خانگی و بدون مجوز) از قرص برنج استفاده کرده بودند.
ماریا خویش دوست در خصوص مسمومیت پنج عضو از خانواده آبپخشی با قرص برنج گفت: پدر خانواده جهت گندزدایی محصول خرما که در یکی از اتاق‌های منزل مسکونی‌اش نگهداری کرده بود، اقدام به استفاده از قرص برنج کرده بود که متأسفانه پنج عضو این خانواده را راهی بیمارستان و موجب مرگ دختر ۱۷ ساله این خانواده شد.
وی مرگ این دختر ۱۷ ساله را به علت ایست تنفسی ناشی از قرار گرفتن زیاد در معرض این گاز دانست چرا که این گاز عوارض شدید تنفسی را دارا می باشد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بیش‌ترین محصول خرما در شهرستان دشتستان به دست می‌آید، هر ساله بازرسان بهداشت محیط و کارشناس واحد مواد غذایی و بهداشتی اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی جهت سم فروشی‌ها و عطاری‌ها می‌کنند.

ماریا خویش دوست خاطرنشان کرد: در چندین نوبت به‌صورت تیم‌های نظارتی از کارخانه‌ها، عطاری‌ها و همچنین سم فروشی‌ها بازرسی به عمل می‌آورند و در خصوص مضرات و خطرات قرص برنج آموزش‌های لازم را ارائه می‌کنند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان از شهروندان خواست که به‌هیچ‌عنوان از قرص برنج برای گندزدایی محصولات خود که به‌صورت سنتی در منازل نگهداری می‌شود استفاده نکنند و اظهار داشت: شهروندان در صورت مشاهده و یا شناسایی افرادی که این قرص‌ها را به‌صورت غیرقانونی به فروش می‌رسانند با سامانه ۱۹۰ بهداشت محیط تماس بگیرند.
ماریا خویش دوست بیان کرد: در روزهای گذشته نیز استشمام قرص برنج در شهر آبپخش از توابع دشتستان یک خانواده را روانه بیمارستان کرد و موجب مرگ دختر خانواده شد.
وی تصریح کرد: قرص برنج دارای جذب خوراکی و استنشاقی بالا و فاقد جذب پوستی است و تماس انسان با آن می‌تواند عوارض شدید و کشنده‌ای در بر داشته باشد. چون قرص برنج تبدیل به گاز بدون رنگ می‌شود، افرادی که با این گاز دچار مسمومیت می‌شوند از خطرات آن آگاه نیستند.


رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: مسمومیت با قرص برنج به‌صورت خوراکی و استنشاقی می‌تواند افراد را دچار مسمومیت کرده و عوارضی همچون تهوع، درد معده، استفراغ، اسهال، تنگی نفس، احساس سرما، عطش، سردرد، تشنج و کما ایجاد کند. این ماده سمی به‌راحتی جذب دستگاه گوارش شده و بعد از حل شدن در مایعات بدن و رطوبت معده باعث تولید گاز خطرناک فسفین می‌شود و سالانه تعداد زیادی در اثر استفاده از قرص برنج به‌صورت عمدی و یا سهوی دچار مسمومیت و مرگ می‌شوند.

استان بوشهر

Template Design:Dima Group