پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403 | Thursday 25 April 2024

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر با اشاره به تخصیص اعتبارات اشتغال‌زایی روستایی در استان گفت: بر اساس ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی، تولید در روستاهای استان بوشهر رونق می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، روستاها همواره جایگاه مهمی در تولید و اشتغال داشته و دارد و توجه به زیرساخت‌های عمران، آبادانی و اشتغال‌زایی روستایی امری مهم و ضروری است.

دست یابی به توسعه در دنیای امروز مبتنی بر تعاون، همیاری و همکاری در فعالیت‌های اقتصادی ، عمرانی و تحرکات اجتماعی است.

مدیریت روستایی را می‌توان ایجاد یک رابطه منطقی و تنظیم شده بین انسان و محیط برای رسیدن به رضایت‌مندی نسبی و خشنودی در زندگی مردم روستاها دانست که در راس آن وجود عنصری به عنوان دهیار برای اداره امور روستا و برنامه ریزی توسعه محور آینده ضروری است.

دهیاران متولیان اصلی توسعه پایدار در مناطق روستایی هستند

دهیاران در مقام مدیران ارشد روستا و متولیان اصلی توسعه پایدار در مناطق روستایی و بازوان اجرایی شوراها، پیوندی زیبا از مشارکت مردم و دولت، در میدان عمل برای توسعه پایدار و متوازن در روستاها هستند.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری بوشهر در گفت‌وگو با تسنیم با تاکید بر تقویت ساختار دهیاری‌ها اظهار داشت: بی شک ایفای وظایف متعدد «بیش از 48وظیفه» در اداره امور روستا، بیش و پیش از دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و انقلابی، مؤید نقش و جایگاه ویژه دهیار و دهیاری در عمران و آبادانی روستاهای ایران اسلامی است.

فاطمه دهقانی ضمن گرامیداشت 14 تیرماه روز دهیار و تبریک این روز و مناسبت مهم، به دهیاران سختکوش استان بوشهر، از خدمات شبانه روزی دهیاران و کارکنان دهیاری‌های استان قدردانی کرد و افزود: امید است با رفع دغدغه‌ها و انتظارات قانونی و به حق دهیاران توسط دولت تدبیر و امید و شناخت انتظارات واقعی مردم و تدوین برنامه‌های متناسب اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و عمرانی توسط دهیاران و شوراها، در کسب رضایت حداکثری مردم شریف روستا گام بر داشته شود.

وی به نامگذاری امسال به نام رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام رونق تولید نامگذاری شده با اجرای طرح‌ها و برنامه‌های در آمدزا و اشتغال‌زا در دهیاری‌ها، زمینه توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر توسعه روستاهای استان بوشهر فراهم شود.

ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی، تولید در روستاهای استان بوشهر رونق می‌یابد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر نیز سیاست دولت تدبیر و امید را ایجاد اشتغال و تقویت کارآفرینی دانست و اظهار داشت: با برنامه‌ریزی انجام شده و هماهنگی‌های بین دستگاهی بر اساس ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی، تولید در روستاهای استان بوشهر رونق می‌یابد.

حمیدرضا پناه با بیان اینکه اقدامات مهم و موثری در ایجاد اشتغال روستایی انجام شده است افزود: وام‌های اشتغال روستایی بر اساس اعتبارات مصوب پرداخت می‌شود که سود این تسهیلات کمتر از شش درصد است.

وی از پرداخت 97 درصد تسهیلات اشتغال‌زایی روستایی استان بوشهر در سال قبل خبر داد و بیان کرد: 216 میلیارد تومان سال قبل سهم اعتبارات اشتغال روستایی استان بوشهر بود که 97 درصد این تسهیلات به متقاضیان اشتغال در روستاهای استان بوشهر پرداخت شد.

اشتغال بیش از 4 هزار نفر در روستاهای استان بوشهر فراهم شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر با اشاره به فراهم شدن اشتغال بیش از 4 هزار نفر در روستاهای استان بوشهر خاطر نشان کرد: سال گذشته 2 هزار و 76 طرح اشتغال روستایی مورد بررسی قرار گرفت و زمینه اشتغال 4 هزار و 400 روستایی فراهم شد.

پناه از پرداخت تسهیلات اعتباری به مشاغل خانگی روستایی خبر داد و بیان کرد: سال گذشته از 200 میلیارد ریال سهم تسهیلات اعتباری مشاغل روستایی استان بوشهر 97 درصد آن پرداخت شد و 2 هزار و 300 فرصت اشتغال‌زایی فراهم کرد.

وی توسعه تعاون‌های تولیدی در روستاها را مورد تاکید قرار داد و افزود: اکنون سه هزار واحد تعاونی در استان بوشهر در بخش‌های مختلف فعال است که توسعه تعاونی‌ها در روستاها بر اساس ظرفیت‌های تولیدی مورد توجه ویژه است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر استان بوشهربر ضرورت تقویت و توسعه تعاونی ها و نقش آنها در ایجاد اشتغال و توزیع ثروت عادلانه و ایجاد عدالت اجتماعی تاکید و تصریح کرد: در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و مشاغل خانگی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

ضرورت گردشگری و بوم‌گردی روستایی

گردشگری و بوم‌گردی یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های اشتغال و رونق در روستاها محسوب می‌شود که در این راستا توسعه زیرساخت‌های گردشگری روستایی مورد توجه ویژه قرار دارد.

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر با تاکید بر توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستاها بیان کرد: کسب رتبه خوب گردشگری استان در کشور، نشان داد که صنعت گردشگری جای خود را یافته است چراکه بسیاری از روستاهای استان بوشهر مقصد و هدف اصلی گردشگری هستند.

مهرداد ستوده، توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال پایدار در روستاهای استان بوشهر را یک ضرورت دانست و تاکید کرد: با توجه به تدوین ویژه برنامه در حوزه اشتغال و گردشگری روستایی و امیدوارم به اهداف مورد نظر در پویایی و درآمدزایی روستایی دست یابیم.

وی از تدوین سند گردشگری روستایی در استان بوشهر خبر داد و گفت: بر اساس سند گردشگری روستایی و طرح توریسم بوشهر 2022 در راستای ارائه خدمات مطلوب به گردشگران زیرساخت‌های این حوزه در روستاهای استان بوشهر تکمیل می‌شود.

استان بوشهردارای ظرفیت‌های متعدد گردشگری در روستاها است

صنعت گردشگری نه تنها در کاهش وابستگی اقتصادی به نفت بسیار راهگشاست بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی متنوع و درآمدزایی قابل قبول توسعه آن در سطح بین الملل ایجاد منابع ارزشمند ارزی را در پی دارد.

استان بوشهر دارای ظرفیت‌های متعدد گردشگری به ویژه در روستاها است که معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های طبیعی، تاریخی، تجاری و فرهنگ غنی استان، توسعه زیرساخت‌های گردشگری، شناسایی و حمایت از فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش گردشگری و صنایع دستی می‌تواند تحول قابل توجهی در رونق روستاها فراهم کند.

استان بوشهر

Template Design:Dima Group