پنجشنبه 9 فروردين 1403 | Thursday 28 March 2024

بر اساس جدیدترین آمار اشتغال روستایی و عشایری، ۱۷ درصد مشاغل جدید ایجاد شده در این مناطق، در بخش خانگی بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه اشتغال روستایی و عشایری به عنوان یکی از طرح های مهم اشتغالزایی دولت، با مجوز مقام معظم رهبری مبنی بر برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی، از اواخر سال ۹۶ آغاز شد که بر اساس جدیدترین آمار به دست آمده، از بهمن سال ۹۶ همزمان با اجرای برنامه اشتغال روستایی و عشایری تا تیرماه ۹۸، بالغ بر ۲۴۱ هزار و ۲۷۰ فرصت شغلی در این مناطق ایجاد شده است.

این آمار نشان می دهد ۱۷ درصد مشاغل ایجاد شده در مناطق روستایی و عشایری، در بخش مشاغل خانگی بوده است؛ به این ترتیب که ۴۱ هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی در این بخش ایجاد شده است.

بر اساس این گزارش، برای «ایجاد مشاغل خانگی» در روستاها ۴۰۶ میلیارد و ۹۴۷ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده که ۵ درصد از کل تسهیلات پرداختی برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری کشور بوده است.

گزارش عملکرد مشاغل خانگی طی سال های ۹۵ تا ۹۷ نیز نشان می دهد طی سه سال گذشته، ۱۶۵ هزار و ۳۲۶ فرصت شغلی در کشور در حوزه مشاغل خانگی ایجاد شده است که این روند در هر سال تصاعدی و میزان رشد اشتغال ایجاد شده نسبت به سال ماقبل، قابل توجه بوده است.

بر اساس این گزارش، در سال ۹۵ سهم مشاغل خانگی از کل اشتغال کشور، ۱۹ هزار و ۱۹۱ فرصت شغلی بود که این میزان در سال ۹۶ با رشد حدود ۳ برابری، به ۵۳ هزار و ۳۸۸ فرصت شغلی رسید.

در سال ۹۷ نیز میزان رشد مشاغل خانگی قابل توجه بود؛ به طوری که در سال گذشته با افرایش حدود ۷۴ درصدی تعداد ۹۲ هزار و ۷۴۷ فرصت شغلی در بخش مشاغل خانگی در کشور ایجاد شد.

طی چند سال اخیر، الگوی توسعه مشاغل خانگی در استان های آذربایجان غربی، ایلام، چهار محال بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه و لرستان اجرا شد که بر مبنای این الگو، توانمندسازی متقاضیان و سپس موضوع اتصال محصولات و خروجی مشاغل خانگی به بازار مورد تاکید قرار گرفته است. همچنین در این فرایند، شرایط ارائه آموزش به متقاضیان فراهم شده و قرار است الگوی توسعه مشاغل خانگی به تدریج در کل کشور اجرا شود.

استان بوشهر

Template Design:Dima Group