جمعه 31 فروردين 1403 | Friday 19 April 2024

بر اساس شواهد علمی، اصولا واکسن‌های کرونا هیچ خاصیت مغناطیسی در بدن ایجاد نمی‌کنند و باقیماندن اجسام روی بدن در مواردی که ادعا می‌شود به علت تزریق واکسن نیست.

به گزارش دیارجنوب، واکسن‌های کرونا در بدن خاصیت مغناطیسی ایجاد نمی‌کنند؛ کمیته ساماندهی تحقیقات کرونا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه با انتشار گزاره برگی تأکید کرد: مهمترین مداخله و اساسی‌ترین راه برون رفت از بحران همه گیری جهانی کرونا، واکسیناسیون عمومی است. تزریق نکردن واکسن با توجه به شایعاتی که علیه واکسن کرونا وجود دارد، نتیجه‌ای جز به مخاطره انداختن سلامت مردم و جامعه نخواهد داشت. این ادعا یک شایعه است و باقیماندن اجسام روی بدن در مواردی که ادعا می‌شود به دلیل ایجاد خاصیت مغناطیسی توسط واکسن نیست.
با توجه به بررسی‌های انجام شده بر روی منابع علمی و معتبر، شواهدی که نشان دهند واکسن‌های کرونا قابلیت القای خاصیت مغناطیسی در بدن انسان دارند، وجود ندارد.
ایجاد القای خاصیت مغناطیسی توسط این واکسن‌ها با شواهد موجود در تضاد است. اگر این واکسن‌ها قابلیت ایجاد یک میدان مغناطیسی را در بدن داشته باشند یا باید محتویات خود واکسن‌ها خواص مغناطیسی داشته باشند یا اینکه خاصیت مغناطیسی را در بدن القا کنند.

badan meghnatis
کمیته ساماندهی تحقیقات کرونا وزارت بهداشت در این گزارش اعلام کرد: بررسی فرمولاسیون واکسن‌های کرونا نشان می‌دهد، هیچ ماده‌ای که بتواند خواص مغناطیسی مؤثری داشته باشد وجود ندارد. در واقع، ترکیبات این واکسن‌ها شامل مولکول‌های زیستی، نوکلئیک اسیدها، لیپیدها، قند‌ها و بافر‌هایی هستند که در بسیاری از دارو‌های دیگر و گاهی حتی در مواد غذایی نیز وجود دارند.
بر این اساس واضح است که این ترکیبات به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر ارتباطی با القای میدان‌های مغناطیسی ندارند و اصولا لازم به ذکر این واقعیت است که در بدن انسان هر سلولی میدان مغناطیسی خاص خودش را دارد، اما شدت میدان مغناطیسی ایجادشده توسط کل بدن یک انسان بسیار ناچیز و در حدود ۹-۱۰ گاوس است.
برای درک میزان کوچکی این میدان مغناطیسی باید گفت که «یک میلیاردم میدان مغناطیسی کره زمین است». این میزان به زحمت می‌تواند آهن ربای موجود در قطب نما‌ها را حرکت دهد. همچنین، شدت میدان مغناطیسی آهن ربا‌های کوچکی که بر روی یخچال‌ها برای نصب یادداشت‌های روزانه خود می‌چسبانیم، در حدود ۱۰ گاوس است. پس میدان مغناطیسی به هیچ وجه قابلیت جذب فلزات را ندارد.
حتی اگر ده‌ها عدد از این آهن ربا‌های یخچالی را نیز در بدن خود داشته باشیم باز نمی‌توانند یک قاشق فلزی یا حتی یک آهن ربای دیگر را از ورای پوست و عضلات و بافت همبند جذب کنند. بر این اساس می‌توان گفت که «مغناطیسی شدن بدن بر اثر تزریق واکسن» موضوع درستی نیست.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، این ادعا با اصول و واقعیت‌های علمی دیگری نیز در تضاد است. زیرا سیستم عصبی انسان و نیز سیستم ضربان ساز طبیعی قلب بر اساس اختلاف ظرفیت‌های الکتریکی در دو سوی غشا‌های سلولی خود، کار می‌کنند و این ظرفیت‌ها و اختلاف بار‌ها به شدت و در حد میلی ولت کنترل می‌شوند.
کمیته ساماندهی تحقیقات کرونا ادامه داد: اگر بدن ما بر اثر تزریق یک واکسن تا حدی خاصیت مغناطیسی پیدا کند که قادر به جذب فلزات باشد. آنگاه حتما فرایند‌های عصبی و قلبی تحت تأثیر قرار می‌گرفتند و در نتیجه حیات فرد دریافت کننده واکسن به سرعت و به شدت و با ایجاد عوارض وخیم تحت تاثیر قرار می‌گرفتند.
همچنین، اگر مواد فلزی و دارای خاصیت مغناطیسی به این میزان در بدن منتشر شود که قابلیت جذب فلز را در بدن ایجاد کند، اندام‌ها و بافت‌های بدن دچار سمیت شدید می‌شوند و فرد دریافت کننده واکسن در این صورت دچار عوارض وخیمی در سلامت می‌شود و ایجاد این میزان میدان مغناطیستی با استمرار فعالیت‌های طبیعی بدن انسان منافات دارد.
این شایعه در فضای مجازی منتشر شد و به سرعت توسط تیم حقیقت یاب خبرگزاری رویترز رد شد، شرکت‌های واکسن نیز استفاده از مواد فلزی و مغناطیسی را در ساخت واکسن رد کردند به جز موارد محدود و بسیار ناچیز از نمک‌های آلومینیوم که در تولید واکسن‌های مختلف رایج است و ده‌ها سال است از آن استفاده می‌شود و هیچ عارضه‌ای هم ندارد.
کمیته ساماندهی تحقیقات کرونا وزارت بهداشت تأکید کرد: این ادعا‌ها و شایعات هیچ مبنای علمی ندارد و فقط یکسری عبارات گنگ و غیر علمی هستند. پیشتر نیز ادعا شد که شرکت مایکروسافت و در رأس آن بیل گیتس با همکاری دولت‌های جهانی قصد دارند ریزتراشه‌های دیجیتالی را از طریق واکسن در بدن افراد قرار دهند تا همیشه و همه جا افراد تحت کنترل و قابل رهگیری باشند؛ اما آیا می‌شود وجود ریزتراشه‌ها یا مواد مغناطیسی را به این سادگی در درون این واکسن‌ها پنهان کرد./ اقتصاد آنلاین

استان بوشهر

Template Design:Dima Group