چهارشنبه 5 ارديبهشت 1403 | Wednesday 24 April 2024

آلوئه ورا دارای تاریخچه‌ای طولانی از کاربردهای گسترده در طب سنتی است. این دارو در طب سنتی هند برای درمان یبوست، کولیک، بیماری های پوستی و عفونت استفاده می‌شود.

به گزارش دیارجنوب، دکتر حسن فلاح حسینی محقق در زمینه دیابت و عضو هیات علمی این پژوهشکده اظهار کرد: قسمت مورد استفاده این گیاه ، ژل آلوئه ورا به‌صورت تازه و خشک شده است و حاوی ترکیبات متعدد از جمله آنزیم‌ها، مواد معدنی، قندها، لیگنین، ساپونین‌ها، اسید سالیسیلیک و اسیدهای آمینه و ویتامین‌های A،C و E با اثر آنتی اکسیدانی و همچنین حاوی ویتامینB12، اسید فولیک و کولین است.
دکتر فلاح حسینی در خصوص مطالعات آزمایشگاهی صورت گرفته بر روی این گیاه گفت: در مطالعات آزمایشگاهی اثرات ضد دیابتی، ضد التهابی، بهبود اختلالات سیستم ایمنی، اثرات مسهلی، ضد میکروبی و ضد ویروسی از ژل برگ این گیاه، همچنین اثرات ضد دیابتی ژل برگ این گیاه در مطالعات متعدد بالینی گزارش شده است.

alovera
به گفته وی در مطالعه بالینی دو ماهه که توسط محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی بر روی بیماران دیابتی انجام شد دریافتیم که تجویز 600 میلی گرم عصاره صبر زرد روزانه موجب بهبود بیماری دیابت، شامل کاهش سطح لیپیدها، قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله می‌شود. همچنین در مطالعه دیگر تجویز 300 میلی‌گرم عصاره صبر زرد در روز موجب بهبود بیماری دیابت شد.
وی در ادامه در رابطه با مقدار مصرف این گیاه عنوان کرد: با تجویز 300 تا 600 میلی‌گرم عصاره خشک در روز در مطالعه بالینی دو ماهه عوارضی مشاهده نشد. این گیاه در صورت مصرف بیش از حد می‌تواند زیان‌بار باشد و عوارضی مانند درد شکمی، اسهال، کولیت روده، اختلال در جذب پتاسیم و انقباض رحمی و سقط جنین دارد و مصرف آن در کودکان زیر 12 سال ممنوع است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، این محقق درخصوص مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی تصریح کرد: به دلیل عوارضی مانند انقباض رحمی و سقط جنین، از مصرف آن در بارداری و شیردهی اجتناب شود./ آفتاب‌‌نیوز

استان بوشهر

Template Design:Dima Group