پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403 | Thursday 25 April 2024

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوشهر گفت: با هدف ایجاد پشتوانه قانون حفاظتی برای درختان کهنسال استان بوشهر، این درختان در فهرست آثار ملی به ثبت می‌رسند.

به گزارش دیارجنوب، محمد حسین ارسطو زاده روز سه‌شنبه در نشست بررسی و ارزیابی ثبت درختان کهنسال و کلوت‌های بوشهر افزود: حفظ میراث طبیعی رسالتی است که بر دوش ما گذاشته شده‌است و باید به بهترین صورت این میراث را به آیندگان منتقل کنیم و دشواری و سختی راه نباید ما را مایوس کند.
وی بیان کرد: انسان و طبیعت دو رکن جدا نشدنی هستند طوریکه هویت انسانی با طبیعت شکل گرفته و اقلیم و طبیعت است که بر رفتار انسان‌ها تاثیر مستقیم دارد و دغدغه ثبت آثار طبیعی که در زیست بوم وجود دارد پشتوانه حفاظتی بسیار خوبی است.

derakhtane kohansal 1
رئیس گروه میراث طبیعی کشور به ظرفیت اقلیمی، اکولوژی و وجود درختان کهنسال با تنوع بالا در بوشهر اشاره کرد و گفت: غنای میراث طبیعی و تاریخی بوشهر از لحاظ گردشگری، تاریخی با تنوع بالای معماری و طبیعت در کشور بی بدیل است که می‌توان از زیست بوم تالاب‌ها پرندگان مهاجر، جنگل‌های مانگرو و گونه‌های جانوری و گیاهی فوق‌العاده این استان نام برد.
علی قومی بیان کرد: باید با ایجاد زمینه‌های حفاظتی بیشتر و بردن این سری آثار طبیعی در یک رده‌بندی حفاظتی بالاتر قیاس نگهداری و حفظ آنها را افزایش دهیم که این موضوع دستگاه‌ها را مجاب می‌کند در مسیر توسعه زیر ساخت‌ها ملاحظه بهتری را انتخاب کنند و خود را ملزم به رعایت چهارچوب قوانین حفاظتی بدانند.
عضو هیات علمی تحقیقات و موسسات جنگل و پدر درختان کهنسال ایران گفت: گونه‌های گیاهی بوشهر نادر و منحصر به فرد است و برخی از آنها مثل درخت “لیل” این گونه غیر بومی است که در بوشهر از گذشته تکثیر و با گذشت چند قرن این نمونه حفظ شده‌است.

مصطفی خوشنویس ادامه داد: درختان لیل، بابل، بید، بلوط، گز، کهور، کلخنگ و کنار از گونه‌های منحصر به فرد پوشش گیاهی بوشهر است و آنچه که پس از ثبت آثار اهمیت دارد این است که مدیریت حفظ صورت پذیرد و فاکتورهای خواسته شده در قانون ثبت، مو به مو انجام شود.

derakhtane kohansal 1

علی قومی و مصطفی خوشنویس که پدر درختان کهنسال خوانده می شوند با همراهی سودابه معموری (مسئول ثبت آثار و تعیین حریم اداره‌ی میراث فرهنگی استان بوشهر) در یک روز کاری فشرده اقدام به شناسایی و ضبط اطلاعات چندین درخت کهنسال در سطح استان و شهرستان دشتستان نمودند.
از آنجایی که انجمن زمین پاک دشتستان مدت زمان زیادی در حال شناسایی درختان کهنسال استان، و معرف درختان کُنار کهنسال روستای تنگ زرد بوده است، اعضای این انجمن به همراه ریاست شورای روستای تنگ زرد، در بازدید از درختان کهنسال تنگ زرد، هیئت شناسایی و ثبت درختان کهنسال را همراهی کردند.

derakhtane kohansal 1

در مجموع ۲۳ درخت کهنسال شناسایی شد که ۵ درخت قابلیت ثبت را داشتند. عمر دو درخت کُنار شناسایی شده در تنگ زرد در حدود ۲۵۰ و ۵۰۰ سال برآورد شده است. و شناسایی تعداد دیگری از درختان این روستا به بازدید‌های بعدی موکول شد.
این انجمن امیدوار است با ثبت این درختان به حفظ و نگهداری این درختان کمک شایانی شود و بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
پیش از این بازدید در استان بوشهر تنها یک درخت بابل با قدمت ۱۵۰ سال در منطقه‌ بهمنی بوشهر ثبت شده بوده است.

derakhtane kohansal 1

استان بوشهر

Template Design:Dima Group