چهارشنبه 5 ارديبهشت 1403 | Wednesday 24 April 2024

سواحل استان بوشهر بهترین نقطه برای پرورش میگو در کشور معرفی شده که امسال در ۴ هزار و ۸۰۰ استخر پرورش میگوی استان بوشهر افزون بر ۱.۸ میلیارد قطعه بچه میگو برای پرورش ذخیره‌سازی شد.

به گزارش دیارجنوب، وجود طولانی‌ترین مرز دریایی استان بوشهر با خلیج فارس ظرفیت مهمی را برای اجرای طرح‌های کرانه‌ای، اقتصادی و تولیدی فراهم کرده است.
استان بوشهر دارای 937 کیلومتر مرز دریایی و ساحل، بیش از 700 کیلومتر کرانه و 4 هزار کیلومتر پسکرانه است که این مهم ظرفیت قابل توجهی برای اجرای طرح‌های کرانه‌ای به ویژه در بخش تولید انواع محصولات فراهم کرده است.
امام جمعه بوشهر با تاکید بر استفاده از ظرفیت استان ساحلی بوشهر برای اجرای طرح‌های کرانه‌ای اظهار داشت: بیشترین درآمدهای کشورهای ساحلی از راه تولید محصولات کرانه‌ای حاصل می‌شود که این رقم در ایران بسیار اندک است.
آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری، ظرفیت استان بوشهر را برای اجرای طرح‌های کرانه‌ای بسیار مهم دانست و تاکید کرد: باید با برنامه‌های دانش بنیان و علمی طرح‌های کرانه‌ای اقتصادی، تولیدی و اشتغال‌زایی از فرصت سواحل استان بوشهر استفاده کرد.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر موهبت الهی خلیج فارس در استان بوشهر را یک فرصت برای اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: آبراه خلیج فارس علاوه بر صید، صیادی، تجارت دریایی، گردشگری، آبزی‌پروری و صنایع دریایی می‌توان در تولید انواع محصولات دانش بنیان در عرصه‌های مختلف استفاده کرد که با تاسیس منطقه ویژه علم و فناوری زمینه بهره جستن از طرح‌های کرانه‌ای دو چندان کرده است.
بیش از 10 هزار هکتار اراضی ساحلی استان بوشهر برای پرورش میگو واگذار شد
بر اساس آمارهای موجود بیش از 30 هزار هکتار از سواحل استان بوشهر برای پرورش میگو شناسایی شده که تاکنون افزون 10 هزار هکتار برای پرورش آبزیان به سرمایه‌گذاران واگذار شده است.
مدیرکل شیلات استان بوشهربا بیان اینکه 10 هزار هکتار از زمین‌های ساحلی این استان به پرورش میگو اختصاص یافته است اظهار داشت: از این میزان 8 هزار هکتار آن برای پرورش میگو آماده شده است.
عباسعلی زنده‌بودی با اشاره به اینکه امسال در 5 هزار و 128 هکتار اراضی ساحلی استان بوشهر بچه میگو برای پرورش ذخیره سازی شد گفت: در این اراضی افزون بر 4 هزار 800 استخر پرورشی ایجاد شده که در آنها 1.8 میلیارد قطعه بچه میگو برای پرورش ذخیره سازی شده است.
وی تعداد مزارع پرورش میگوی استان بوشهر را 300 مزرعه دانست و تصریح کرد:افزایش تولید در واحد سطح از جمله سیاست‌های اداره کل شیلات استان بوشهر در بخش پرورش میگو است که میزان تولید در هر هکتار از 3 تن، امسال به 5 تن افزایش یافته که با ادامه این روند به هشت تن در هکتار می‌رسد.
مدیرکل شیلات استان بوشهر از اجرای طرح اصلاح ساختار و مکانیزه کردن استخرها، افزایش ذخیره سازی در سطح، ارتقای دانش فنی پرورش‌دهندگان خبر داد و بیان کرد: تولید دو بار در سال در اراضی پرورش میگو مورد توجه قرار گرفته که اکنون این مهم عملیاتی شده است.
طرح پرورش و برداشت میگو در استان بوشهر، 2 بار در سال
زنده‌بودی با اشاره به برداشت میگو از اراضی پرورش دو سال برداشت استان خاطر نشان کرد: 30 هکتار از اراضی ساحلی و پرورشی میگوی استان بوشهر به طرح دو بار برداشت در سال اختصاص یافته که برداشت این محصول آغاز شده است.
وی، با بیان اینکه در اراضی که دو بار در سال برداشت می‌شود 8 تن برداشت میگو پیش بینی شده است افزود: اکنون از 30 هکتار اراضی ساحلی دو بار برداشت استان بوشهر، پیش بینی برداشت 240 تن میگو می‌شود.
2 میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید شد
مدیرکل شیلات استان بوشهر با بیان اینکه بچه میگوی مورد نیاز اراضی پرورشی در استان تولید می‌شود تصریح کرد: امسال از 15 مرکز تکثیر آبزیان استان بوشهر افزون بر 2 میلیارد قطعه بچه میگو تولید شد که ضمن تامین مزارع پرورشی استان بوشهر، به دیگر استان‌ها ارسال شد.
زنده‌بودی از ساخت شهرک شیلاتی استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: شهرک شیلاتی استان بوشهر در شهرستان گناوه در زمینی به مساحت 2700 هکتار اجراء شده که قابلیت توسعه تا بیش از 3 هزار هکتار دارد.
وی با اشاره به جانمایی 41 مزرعه 50 هکتاری افزود: با راه‌اندازی این شهرک پرورش میگو سالانه افزون بر 16 هزار تن به ظرفیت تولید میگوی استان افزوده می‌شود./تسنیم

استان بوشهر

Template Design:Dima Group